torsdag 9 februari 2012

Jag tipsar: Det här med halkskyddspluttar!

Fick en förfrågan idag när vi var på Öppna Förskolan med dottern.

Och frågan gällde något som jag bloggat om tidigare(länk);
Det här med att måla dit egna halkskyddspluttar med textilfärg.


Om man kan tvätta strumporna som vanligt efteråt, om färgen sitter bra. Och mitt svar var;  ja, det går bra att tvätta strumporna! Men jag skulle rekommendera att vända dom ut och in. Då blir livslängden på halkskyddspluttarna betydligt längre.

Och skulle strumporna ha blivit mycket smutsiga så Går det bra att vid något enstaka tillfälle tvätta de med rätsidan ut! Men rekommenderar verkligen att inte göra det allt för ofta, för då kan färgen börja lossna i kanterna.

Tänk även på att vara mycket noggrann när du målar dit halkpluttarna, så att hela "plutten" har kontakt med tyget.

Tänkte även att jag kunde visa er hur tuben med färgerna jag använder ser ut:Jag brukar köpa den på Panduro. Priset ligger på omkring 30 kr/st. Och färgen finns i, ja vad kan det vara, ett 30-tal olika färger och nyanser skulle jag tippa på. Minst. Bra va!

Varför inte köra på Multifärgade ringar/prickar/bokstäver (om man vill passa på att namnmärka strumporna i samma veva) i regnbågens alla färger under ett par enfärgade vita eller svarta strumpor!? :)

/Linn

2 kommentarer:

Linnea sa...

Så bra tips!!
Synd att teddy är en barfota kille som hatar allt som är ojämnheter på strumpor :( annars hade han fått ha grymt coola strumpor!

Kram/Linnea

Madeleine Berglund sa...

Ahaa! Smart!!! :) Kram Madeleine

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...