Kladdkakecheesecake, (sätt ugnen på 175 grader).
Till själva kladdkakan:
100 g smör eller margarin
2 ½ dl strösocker
1 ½ tsk vaniljsocker
4-5 msk kakao
½ tsk bakpulver
2 ägg
2 dl vetemjöl
Smält smöret i en kastrull på spisen.
Ta av kastrullen från den varma spisplattan.
Rör sedan med sked ner de övriga ingredienserna direkt i kastrullen.
Avsluta med äggen och mjölet så äggen inte riskerar att bli till äggröra.
Grädda kladdkakan i ca 15 minuter, eller tills den fått en så pass fast form att cheesecaken inte kommer ”falla igenom” när cheesecakesmeten hälls på för gräddning.
2 ägg
1 pressad lime1 tsk vaniljsocker
0,75 dl socker
400 g Philadelphiaost
Vispa ägg, limesaft, vaniljsocker och socker pösigt.
Rör sedan ner Philadelphiaosten och rör ihop till en smidig smet.Ta ut kladdkakan ur ugnen efter ca 15 minuter och bred ut cheesecakesmeten ovanpå kladdkakan.
Grädda i ytterligare cirka 30 minuter i 175 grader. Tänk på att alla ugnar är olika och att tiden därför kan variera kraftigt när kladdkakecheescaken är klar i just Din ugn!
Kakan ska vara lite kladdig i mitten när du tar ut den.
Lycka till och hoppas det ska smaka!
/Linn
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar