söndag 25 mars 2012

Recept - Kladdkakecheesecake ala Linn

Kladdkakecheesecake, (sätt ugnen på 175 grader).
















Till själva kladdkakan:

100 g smör eller margarin
2 ½ dl strösocker
1 ½  tsk vaniljsocker
4-5 msk kakao
½ tsk bakpulver
2 ägg
2 dl vetemjöl

Smält smöret i en kastrull på spisen.
Ta av kastrullen från den varma spisplattan.
Rör sedan med sked ner de övriga ingredienserna direkt i kastrullen.
Avsluta med äggen och mjölet så äggen inte riskerar att bli till äggröra.

Grädda kladdkakan i ca 15 minuter, eller tills den fått en så pass fast form att cheesecaken inte kommer ”falla igenom” när cheesecakesmeten hälls på för gräddning.




Under tiden som kladdkakan gräddas rör du ihop cheesecakesmeten:

2 ägg
1 pressad lime
1 tsk vaniljsocker
0,75 dl socker
400 g Philadelphiaost

Vispa ägg, limesaft, vaniljsocker och socker pösigt.
Rör sedan ner Philadelphiaosten och rör ihop till en smidig smet.

Ta ut kladdkakan ur ugnen efter ca 15 minuter och bred ut cheesecakesmeten ovanpå kladdkakan.
Grädda i ytterligare cirka 30 minuter i 175 grader. Tänk på att alla ugnar är olika och att tiden därför kan variera kraftigt när kladdkakecheescaken är klar i just Din ugn!

Kakan ska vara lite kladdig i mitten när du tar ut den.




















Lycka till och hoppas det ska smaka!

/Linn

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...