Mitt recept:
100 g margarin eller smör
2 ägg
2 ½ dl strösocker
1 ½ tsk vaniljsocker
4-5 msk kakao
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Glasyr:
20 rutor After Eight
Sätt ugnen på 200 grader.
Smöra och bröa en springform (avtagbara kanter), ca 25 cm i diameter.
Smält matfettet i en mellanstor kastrull ( alltsammans ska röras ner direkt i den sen), låt det svalna något.
Rör ner strösocker, vaniljsocker och bakpulver i matfettet i kastrullen till en jämn smet. Tillsätt kakaon, rör runt.
Tillsätt nu de två äggen, blanda väl. Och till sist vetemjölet.
Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
Tag ut formen och fördela ut After Eight bitarna över den varma kakan, ställ sedan in den i ugnen igen i några få minuter, lagom så After Eighten fått smälta. Tag ut kakan och bred ut After Eight glasyren till en jämn fin yta. Låt svalna så glasyren stelnar!
Kan med fördel bakas dagen innan den ska förtäras. Urgod kylskåpskall!
....Eller varm, ljummen, rumstempererad... tja.. de flesta värmevarianter fungerar bra ;)
/Linn
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar